Nove snježne padavine u Srpskoj Vozači oprez!

RTRS
Nove snježne padavine u Srpskoj Vozači oprez!

Nove snježne padavine koje su zahvatile dijelove Srpske otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i snijegom i najvišom temperaturom vazduha od nula do sedam, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Najviše snijega očekuje se u višim predjelima Krajine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Zbog novih sniježnih padavina na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, Auto - moto savez Republike Srpske vozače upozorava na mjestimično ugaženi snijeg i poledicu na kolovozu.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo–Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad-Mliništa i Banja Luka- Kneževo –Turbe.

Na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine, privremeno je obustavljen saobraćaj zbog sniježnih smetova. Napominjemo da su dežurne ekipe zimskih službi na terenu i vrše čišćenje i posipanje, gdje je potrebno.

Na ostalim dionicama u Republici Srpskoj kolovoz je pretežno mokar i klizav. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana