Нема захтјева за изручење Мујановића БиХ

Срна
Нема захтјева за изручење Мујановића БиХ

Београд - Министарство правде Србије до данас није добило захтјев Министарства правде БиХ за изручење Хусеина Мујановића који је ухапшен крајем јула према потјерници МУП-а Србије због сумње да је починио ратни злочин над српским цивилима у сарајевским насељима Храсница и Соколовић колонија, речено је Срни у Министарству правде Србије.

Мујановић, који је био ратни управник логора у Храсници, ухапшен је на граничном прелазу Прибој-Увац. 

Мујановићу, који има држављанство БиХ, након хапшења је одређен притвор који може трајати до три мјесеца, а предмет против њега заведен је и у Тужилаштву БиХ. 

Адвокат Сабина Мехић, члан правног тима који заступа осумњиченог, изјавила је 9. августа да је Тужилаштво БиХ упутило правосуђу Србије званичан захтјев да Мујановића изручи БиХ. 

У Центру за истраживање српских страдања у 20. вијеку Срни је раније речено да се Мујановић налази у њиховој бази бошњачких ратних злочинаца као управник логора у Храсници од јула до краја септембра 1992. године. 

Према подацима овог центра, за вријеме управљања Мујановића овим логором убијено је више од 10 логораша Срба, а у том логору су затвореници сурово мучени. 

Мујановић је био припадник муслиманско-хрватских формација и на терет му се стављају злочини над српским цивилима од априла 1992. до краја 1994. године у насељима Храсница и Соколовић колонија. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана