Нема информација шта се дешава са војним складиштем у Крчмарицама

ATV
Нема информација шта се дешава са војним складиштем у Крчмарицама

Бањалука - Колико, какве муниције и у каквом стању се налази у складишту у Крчмарицама, којем се под тежином снијега урушио кров ни данас нисмо сазнали.

Више информација од онога што смо са јавношћу подијелили у петак, немамо, поручују из Министарства одбране БиХ. То су нам рекли у кратком телефонском разговру.  Формирани су стручни тимови који су задужени да санирају кров и сигурно извуку муницију.

Више информација о стању крова складишта и муниције у Крчмарицама  нисмо сазнали ни на другим адресама. Војни повјереник Бошко Шиљеговић, нам је у кратком телефонском разговору рекао да је посљедњи пут Крчмарице посјетио прије три године, али да нових информација са терена, нема. А немају их ни у Заједничкој комисији за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ.

Члан те комсије Душанка Мајкић, упутила нас је на замјеника министра одбране  Бориса Јеринића и Бориса Бојића, замјеника предсједавајућег комисије. Јеринић нам није одговарао на позиве и поруке. Бориса Бојића смо затекли у вожњи за Сарајево, гдје је за сутра заказана сједница комисије. Каже да располаже само информацијама из медија.  Званичних информација из институција нема, а без њих не би да коментарише. За проблеме старих и пропалих објеката знам, али за случај у Крчмарицама први пут чујем од вас, каже Сифет Поџић, предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност.

"Провјерићемо у току дана. Сутра комисија има сједницу, па не знам да ли ћемо стићи да то ставимо на дневни ред. Свакако ћемо у току дана провјерити”, рекао је Поџић.

Од петка покушавамо добити информацију о којој количини и какве муницији се ради, али безуспјешно, јер су то- повјерљиви подаци. Незванично, у складишту је смјештено више од стотину тона минско-експлозивних средстава. Из ресора одбране, већ су писали да ситуацију држе под контролом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана