Недељко Чубриловић: Јача сарадња институција Русије и Српске

Срна
Недељко Чубриловић: Јача сарадња институција Русије и Српске

Бањалука - Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић присуствовао је јуче прослави главног празника сјеверне престонице Русије Санкт Петербурга - Дана града, на позив предсједника Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјачеслава Макарова.

Из парламента Српске саопштено је да је поводом прославе 315. годишњице Санкт Петербурга, Чубриловић са Макаровим положио цвијеће на Споменик цару Петру Првом, оснивачу Санкт Петербурга.

Прослава годишњице града је други најважнији празник у Санкт Петербургу након обиљежавања Дана побједе, а цвијеће су положили и предсједница Горњег дома парламента Руске Федерације Валентина Матвијенко, изасланици предсједника Руске Федерације Владимира Путина и губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко са којим је Чубриловић разговарао о интензивирању сарадње између Санкт Петербурга и Српске.

- Мимо протокола, Чубриловић је обавио дужи разговор са Матвијенковом о укупним политичким односима у РС и БиХ и јачању сарадње између законодавних институција Руске Федерације и РС - саопштено је из Народне скупштине РС.

У саопштењу се додаје да је делегација Народне скупштине присуствовала и церемонији пуцања из топа у Петропавловској тврђави, а на позив Макарова данас ће, поводом прославе Дана града, присуствовати пријему у Законодавној скупштини Санкт Петербурга, гдје је предвиђен и састанак Чубриловића и Макарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана