Napadnute reporterke Dojče velea: Okružili nas zbog srpskih tablica

Glas Srpske
Napadnute reporterke Dojče velea: Okružili nas zbog srpskih tablica

Beograd - Dvije reporterke Dojče velea napadnute su tokom izvještavanja o blokadama puteva.

One su uspijele da se vrate ka sjeveru Kosova uz pomoć lokalnog stanovništva i policije, javlja Dojče vele na svom sajtu.

Kako se navodi reporterke Dojče velea Sanja Kljajić i Elona Elezi napadnute su na putu za selo Banje, u opštini Srbica, odakle su izvještavale o blokadama puta u znak protesta zbog posjete srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

One su parkirale automobil srpskih registarskih oznaka kod mjesta Prekaz gdje su se u tom trenutku nalazile jedinice KFOR. Kako je navedeno, nakon povlačenja međunarodnih snaga grupa od desetak demonstranata sa barikada ih je preteći okružila, govoreći da ih “provociraju” tablicama i tražila od Sanje Kljajić da pokaže lične dokumente pošto ne govori albanski, kako bi vidjeli da li je Srpkinja.

“Na trenutak je izgledalo da nas neće pustiti da odemo”, rekla je Kljajićeva.

Reporterke su navele da je kosovska policija reagovala profesionalno i držala demonstrante na odstojanju dok su im lokalni Albanci zaposleni na benzinskoj pumpi pomogli da skinu srpske tablice i krenu ka sjeveru Kosova.

Sanja Kljajić je bila jedina novinarka iz Srbije koja na ovom dijelu puta izvještavala sa barikada, navodi Dojče vele.

“Jasno je bilo da nisam dobrodošla čak ni kao novinarka Dojče velea Momak koji mi je tražio ličnu kartu je bio vrlo napadan i na trenutak me je bio strah da nećemo uspeti da se izvučemo, jer su shvatili da sam iz Srbije”, rekla je ona.

Dojče vele prenosi da su prema izvještajima Insajdera i agencije Tanjug i novinari tih medija napadnuti u blizini Banja kada su naišli na barikade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana