Nanić: Izdavanje pasoša u isključivoj nadležnosti MUP-ova

Srna
Nanić: Izdavanje pasoša u isključivoj nadležnosti MUP-ova

Istočno Sarajevo - Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ Arif Nanić izjavio je da je izdavanje putnih isprava i pasoša građanima BiH u isključivoj nadležnost entitetskih i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, te da ova agencija samo štampa isprave.

"IDDEEA sa samim činom izdavanja pasoša nema nikakve veze. Nama dođe zahtjev građanina od nadležnog MUP-a i mi dalje sprovodimo proceduru po zakonu. Pasošku knjižicu preuzima MUP i izdaje građaninu koji je podnio zahtjev u mjestu izdavanja", rekao je Nanić Srni.


Nanić je naglasio da su u IDDEEA lični podaci građana BiH potpuno zaštićeni, te da ne mogu biti zloupotrijebljeni, dodavši da takve podatke ima MUP i građanin koji je dobio putnu ispravu.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Danica Gnjatović rekla je Srni da je Elvis Keljmendi imao tri potjernice i da su sve obustavljene prije nego što je podnio zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Zvornik.

Pojedini mediji objavili su fotografiju na kojoj se nalazi slika pasoša Elvisa Keljmedija, koju je u avgust izdala Policijska uprava Zvornik.

Policijska uprava Zvornik saopštila je danas da je Elvis Keljmendi prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata ispunjavao sve zakonom propisane uslove, te da je provjerama utvrđeno da za njim nema aktivnih potjernica, odnosno da nije ih bilo u vrijeme podnošenja zahtjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana