На протестима у Сарајеву ухапшена три ветерана, седам полицајаца повријеђено

Агенције
На протестима у Сарајеву ухапшена три ветерана, седам полицајаца повријеђено

Сарајево - Полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево осигуравали су данас протесте групе демобилисаних бораца, који су се одржавали испред зграде Парламента Федерације БиХ те у другим дијеловима града, а током овог догађаја повријеђено је седам полицајаца.

Учесници протеста су око 13.00 сати кренули улицом Обала Кулина бана у правцу старог дијела града, те су током протестне шетње нарушили јавни ред и мир, и напали полицијске службенике Управе полиције тог Министарства, саопштено је из Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Кантона Сарајево.

Наводи се да су том приликом полицијски службеници употријебили средства силе према одређеном броју учесника протеста.

Као посљедица напада на припаднике Управе полиције, повријеђено је седам полицијских службеника.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело напада на службену особу у вршењу послова сигурности, слободе су лишена три учесника протеста, док је једна особа лишена слободе због почињеног прекршаја, те је након проведеног поступка отпуштена из службених просторија.

О догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а полицијски службеници настављају рад на расвјетљавању и документовању наведеног догађаја, као и почињених кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана