NDP donosi konačnu odluku o koaliciji

V. K.
NDP donosi konačnu odluku o koaliciji

Banjaluka - Rukovodstvo NDP-a trebalo bi u nedjelju donijeti konačnu odluku o saradnji sa koalicionim partnerima SDS-om i PDP-om na predstojećim izborima, a jedan od uslova za potvrdu koalicije je da u slučaju pobjede stranka dobije mjesto premijera RS.

Problemi u koaliciji pojavili su se nakon što je NDP izrazio otvoreno nezadovoljstvo kandidovanjem Mladena Ivanića iz PDP-a za člana Predsjedništva BiH, a Vukote Govedarice iz SDS-a za predsjednika RS. NDP je tada istakao da Ivanić ima veće šanse za pobjedu u trci za predsjednika RS i da Govedarica nema podrške u banjalučkoj regiji. NDP ja zatražio i da objelodane imena kandidata za sve važnije pozicije u vlasti s čim se ne slaže SDS i garanciju da će njihov lider Dragan Čavić biti izbor za premijera.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović kazao je u petak da je sjednica Predsjedništva stranke zakazana za nedjelju u Doboju i da će više detalja biti poznato kada rukovodstvo razmotri aktuelnu situaciju.

- Razmotrićemo informaciju o razgovorima sa strankama Saveza za promjene i plan daljih aktivnosti. To je suština i to se privodi kraju - rekao je Krsmanović.

U SDS-u i PDP-u su ranije kazali da vjeruju da je sve riješeno i da će zajedno sa NDP-om u borbu za glasove birača na oktobarskim opštim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana