НДП доноси коначну одлуку о коалицији

В. К.
НДП доноси коначну одлуку о коалицији

Бањалука - Руководство НДП-а требало би у недјељу донијети коначну одлуку о сарадњи са коалиционим партнерима СДС-ом и ПДП-ом на предстојећим изборима, а један од услова за потврду коалиције је да у случају побједе странка добије мјесто премијера РС.

Проблеми у коалицији појавили су се након што је НДП изразио отворено незадовољство кандидовањем Младена Иванића из ПДП-а за члана Предсједништва БиХ, а Вукоте Говедарице из СДС-а за предсједника РС. НДП је тада истакао да Иванић има веће шансе за побједу у трци за предсједника РС и да Говедарица нема подршке у бањалучкој регији. НДП ја затражио и да објелодане имена кандидата за све важније позиције у власти с чим се не слаже СДС и гаранцију да ће њихов лидер Драган Чавић бити избор за премијера.

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић казао је у петак да је сједница Предсједништва странке заказана за недјељу у Добоју и да ће више детаља бити познато када руководство размотри актуелну ситуацију.

- Размотрићемо информацију о разговорима са странкама Савеза за промјене и план даљих активности. То је суштина и то се приводи крају - рекао је Крсмановић.

У СДС-у и ПДП-у су раније казали да вјерују да је све ријешено и да ће заједно са НДП-ом у борбу за гласове бирача на октобарским општим изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана