Motika: Rukovodstvo Alumine želi da napravi respektabilnu kompaniju

Srna
Motika: Rukovodstvo Alumine želi da napravi respektabilnu kompaniju

Zvornik - Predsjednik Upravnog odbora kompanije "Alumina" iz Zvornika Milorad Motika rekao je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik došao da podrži rukovodstvo i radnike u ovim teškim trenucima po ovaj kolektiv, te da nema blokade računa, da treba nastaviti rad i preduzeće usmjeriti na proizvodnju, nova zapošljavanja i investicije.

Motika je, nakon razgovora sa predsjednikom Srpske, rekao novinarima da rukovodstvo želi da od "Alumine" napravi vrlo ozbiljnu i respektabilnu kompaniju koja će se u narednim godinama nositi sa bilo kojom firmom iz Evropske unije u ovoj branši proizvodnje.

"Predsjednika Dodika upoznali smo o našim rezultatima u prošloj i prvom kvartalu ove godine, šta želimo da uradimo u narednim danima i kakav rezultat očekujemo na kraju ove godine", istakao je Motika.

Prema njegovim riječima, u prvom kvartalu ispunjen je plan poslovanja sa više od 96 odsto u ukupnom iznosu, a drugi kvartal, odnosno cijela godine, nema razloga da ne bude tako uspješna, ako kompaniju "ne zadesi neka viša sila".

"Što se tiče plata, poreza i doprinosa, to u 'Alumini' nije više tema, tako da se radni ljudi baziraju na svoja radna mjesta, isključivo na podizanju produktivnosti i isporukama na vrijeme svim ino-kupcima", rekao je Motika.

Razgovorima sa predsjednikom Srpske učestvovao je i predsjednik fabričkog Sindikata metalske industrije i rudarstva Radenko Smiljanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana