Мотика: Руководство Алумине жели да направи респектабилну компанију

Срна
Мотика: Руководство Алумине жели да направи респектабилну компанију

Зворник - Предсједник Управног одбора компаније "Алумина" из Зворника Милорад Мотика рекао је да је предсједник Републике Српске Милорад Додик дошао да подржи руководство и раднике у овим тешким тренуцима по овај колектив, те да нема блокаде рачуна, да треба наставити рад и предузеће усмјерити на производњу, нова запошљавања и инвестиције.

Мотика је, након разговора са предсједником Српске, рекао новинарима да руководство жели да од "Алумине" направи врло озбиљну и респектабилну компанију која ће се у наредним годинама носити са било којом фирмом из Европске уније у овој бранши производње.

"Предсједника Додика упознали смо о нашим резултатима у прошлој и првом кварталу ове године, шта желимо да урадимо у наредним данима и какав резултат очекујемо на крају ове године", истакао је Мотика.

Према његовим ријечима, у првом кварталу испуњен је план пословања са више од 96 одсто у укупном износу, а други квартал, односно цијела године, нема разлога да не буде тако успјешна, ако компанију "не задеси нека виша сила".

"Што се тиче плата, пореза и доприноса, то у 'Алумини' није више тема, тако да се радни људи базирају на своја радна мјеста, искључиво на подизању продуктивности и испорукама на вријеме свим ино-купцима", рекао је Мотика.

Разговорима са предсједником Српске учествовао је и предсједник фабричког Синдиката металске индустрије и рударства Раденко Смиљанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана