Могуће расписивање награде за информације о страдању Драгичевића

Срна
Могуће расписивање награде за информације о страдању Драгичевића

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су републичке институције спремне да распишу новчану награду за оне који доставе информације о страдању Давида Драгичевића, уколико би то помогло да тај случај буде ријешен. Додик је рекао да није донесена одлука о томе, али да се о њој размишља.

На питање новинара ко је убио Давида Драгичевића, предсједник Српске је рекао да је то питање за тужилаштво, а не институцију предсједника, Владу, па ни полицију, иако је укључена у овај предмет.

"Видимо да многи желе да то повежу на тај начин. Република Српска је учинила све у складу са својим капацитетима, одржана је сједница Народне скупштине", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је подсјетио да се и лично састао са породицом Драгичевић у намјери да помогне у рјешавању овог случаја.

Додик је поновио да одговор на наведено питање треба тражити од тужиоца, а не од њега.

Упитан да ли његова данашња конференција за новинаре има везе са јуче објављеном базом података Центра за истраживачко новинарство о имовини политичара, Додик је рекао да имају право да се распитују о његовој имовини с обзиром на функцију коју обавља.

Он је навео да је прије ове функције био богатији него што је данас, те да је лако извршити увид у имовински картон.

"Никаква јавна средстава за вријеме премијерског и предсједничког мандата нису кориштена за било какве породичне или личне активности", поручио је Додик.

Он је додао да су сви подаци о имовини наведени у имовинском картону који је сваки политичар дужан да потпише приликом кандидатуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана