Младић Давид Драгичевић вјероватно упао у Црквену

Невена Бунић
Младић Давид Драгичевић вјероватно упао у Црквену

Бањалука - Давид Драгичевић (21) је упао у Црквену, након чега га је вода однијела до мјеста гдје је уочен, а у његовим џеповима су пронађене украдене ствари. Досадашња истрага је показала да у случају смрти нема елемената кривичног дјела.

Ово је изјавио начелник Управе за тешки криминалитет МУП-а Републике Српске Драшко Илић на конференцији за медије која је организована поводом резултата истраге у вези са овим случајем. Илић је рекао да бројне спекулације о смрти младића које су се појавиле у медијима и друштвеним мрежама нису тачне, али да јесте истина да се Драгичевић кобне вечери потукао са тројицом младића. Илић је казао да је током испитивања утврђено да те три особе нису повезане са Давидовим нестанком што је, уз остало, утврђено детаљном истрагом а учесници туче имају и алиби.

- Драгичевић је у суботу око 20.30 био је у кафићу "Мета", а испред којег се потукао се са О. Г, Н. Ћ. и С. М. Након ове туче, група се разишла и Драгичевић је даље сам наставио. Био је и у локалу "Даунтаун", а затим је око поноћи посјетио ноћни клуб "Фабрика", послије чега је виђен у кафићу "988" у коме се кратко задржао - рекао је Илић.

Додао је да су запослени у овим локалима потврдили да је био код њих што се види и на снимцима видео-надзора.

- Око три часа је био је у улици Велибора Јањетовића Јање, гдје је у пекари "Змијање" купио бурек. Ту је снимљен камерама апартмана "Весто", да би га иста камера четрдесетак минута касније снимила да се креће назад према центру града. Тада га је снимио и видео-надзор предузећа "МК" у овој улици. Потом је вјероватно упао у Црквену. Досадашња истрага показала је да нема индиције да се ради о убиству - казао је Илић.

Он је истакао да је исте вечери почињена крађа у кући у улици Велибора Јањетовић, гдје су су украдени лаптоп, око 200 КМ, џепни нож, меморијски стик и кључ од куће.

- Након проналаска тијела у џеповима Драгичевића пронађени су су украдени предмети из обијене куће у улици Велибора Јањетовића, осим лаптопа - рекао је Илић.

Објаснио да су резултати истраге добијени на основу испитивања десетина свједока и особа које су имале било каква сазнања, а прегледано је и више видео-снимака на разним локалима и објектима.

Обдукција тијела Драгичевића која је обављена у Заводу за судску медицину РС показала је да је младић преминуо од утапања. Преглед тијела обавио је специјалиста судске медицине Жељко Каран који је изјавио да су видљиве двије врсте повреда.

- Имао је хематоме и крвне подливе на челу, шакама, куковима, наткољеницама и кољенима. То су лакше повреде које су могле настати у тучи и оне су настале прије смрти. Осим тога, уочене су огуљотине на кожи које су настале након смрти док је тијело носила вода на неравнинама на дну ријеке - навео је Каран.

Коментаришући наводе на друштвеним мрежама, да је тијело изгледало унакажено, Каран је објаснио да је то тако из разлога што је тијело дуго времена било у води. Додао је да обдукција не може показати да ли је младић случајно упао у ријеку, да ли га је неко гурнуо, или је сам скочио.

- Уколико га је неко гурнуо то није оставило траг на тијелу. Узети су и узорци крви и урина у случају потребе за додатним анализама као и узорци за ДНК анализу. Ток обдукције је детаљно фотографисан, и имамо 49 фотографија. Осим тога, током обдукције били су присутни крим-техничари. Ништа није пропуштено да се уради - истакао је Каран.

Драгичевић је од раније познат полицији због наношења тјелесних повреда, али никад није привођен због крађа.

Мајка преминулог Драгичевића Сузана Радановић је објавама на друштвеним мрежама показала сумњу у представљене резултате полиције.

- Како их није срамота. Не вјерујте им, лажу. Убише ми дијете и нико неће бити одговоран - написала је Радановићева која је путем друштвених мрежа апеловала на грађане да помогну да се убица пронађе.

Након званичног полицијског саопштења, по којем се Давид Драгичевић утопио у Црквеној, и не постоји индиција да је посриједи убиство, отац настрадалог је рекао је да је његов син убијен и да је у то 100 одсто сигуран.

- Давид је имао и лаптоп и своју чакију, имао је новца и лаптоп. Пита ли се ико откуд пљачкашу кључеви од опљачкане куће у џепу, ако је провалник. Све је намјештено - рекао Давор Драгичевић.

Правда за Давида

Породица и пријатељи преминулог Драгичевића синоћ су на Тргу Крајине требали да организују мирно окупљање и паљење свијећа за Давида "СТОП некажњеним убиствима у Бањалуци - Правда за Давида"

- Желимо да пошаљемо поруку и позовемо надлежне да што прије расвијетле ово, али и друга убиства која никад нису расвијетљена - навели су чланови породице Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана