Mirko Šarović: Upravnik mora da bude Srbin

Srna
Mirko Šarović: Upravnik mora da bude Srbin

Sarajevo - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je da insistira da na čelu prvog državnog zatvora u BiH bude predstavnik srpskog naroda, kako po rasporedu i pripada.

 

On je demantovao navode pojedinih medija da Savjet ministara u tehničkom mandatu opstruiše početak rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u Vojkovićima, opštini Istočna Ilidža.

- Ne znam ko širi te dezinformacije, ali jedina istina je da insistiram da na čelu ove institucije bude predstavnik iz reda srpskog naroda - rekao je Šarović.

Prema nezvaničnim informacijama, ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša želi da upravnik zatvora bude Hrvat, dok Šarović insistira da to bude Srbin.

Grubeša je u utorak rekao da želi vjerovati da će pojedini članovi Savjeta, koji svojim djelovanjem održavaju status kvo, konačno promijeniti mišljenje i dati zeleno svjetlo za formiranje zatvora.

- Kada će zatvor konačno biti otvoren u ovom trenutku teško je reći. Mi ćemo iz Ministarstva pravde zatražiti da se ta tačka što prije ponovno nađe na dnevnom redu Savjeta ministara - rekao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana