Мирисни и здрави сапуни породице Грбић из Приједора нашли пут до муштерија

Снежана Тасић
Мирисни и здрави сапуни породице Грбић из Приједора нашли пут до муштерија

Приједор - Креативност је још у средњошколским данима спојила брачни пар Бојану и Здравка Грбића из Приједора, чији је хоби данас прерастао у озбиљан посао.

Почеци су им биле рукотворине, а онда су одлучили да усаврше производњу мирисних, ручно рађених сапуна по чему су већ постали познати и ван граница родног Приједора.

Почињући своју причу о сапунима Бојана, која је инжењер технологије, се сјећа како је требало да иде у "Школицу сапуна" коју држи професор хемије на београдском Природно-математичком факултету. Међутим, пошто је била спријечена, у Београд је отпутовао њен муж и тако је све почело.

- Горан је био тај који је похађао и основну и напредну школу сапуна, тако да смо стекли нова знања и добили потребне сертификате и коначни производ - сапун, онакав какав сада производимо - прича Бојана.

Објашњава како се сапуни праве хладним поступком, те да су потпуно ручно рађени искључиво од јестивих састојака, а то су уља кокоса, палме, маслина, рицинуса, природна етерична уља лаванде, чајеваца, пачулија, те путера.

- Све то у различитим комбинацијама даје различите мирисе и широку лепезу наших сапуна - истиче Бојана.

Додаје да сви који су пробали њихове сапуне, увијек се изнова враћају.

- То је заиста природан производ. Прави се онако како су наше баке правиле сапун без икаквих конзерванса и детерџената, вјештачких боја и мириса и не може да буде штетан за кожу - нагласила је Бојана.

Поред ручно рађених сапуна по цијени од 4 КМ и то за лице и тијело, као и сапуна за косу од цвијета памука, Грбићи су Приједорчанима понудили широку лепезу својих производа који чине креативну радионицу "ИнИдеја", а које су представили на сајму рукотворина под називом "Златне руке Поткозарја".

Међу сувенирима рађеним у необичној декупаж техници издвојила се дрвена женска торбица.

- То је наш нови производ - торба од дрвета, јер смо жељели да направимо нешто корисно, употребљиво, а необично - каже Бојана.

Додаје да ће и ове, као што су и прошле године, аплицирати за Сајам младих предузетника гдје су били и награђени.

- Све ово је давно прешло границе хобија и постало озбиљан посао, који уз редовни посао и породицу са троје дјеце тражи велика одрицања. Међутим, није нам жао, већ нам све ово причињава велику радост стварања нечег корисног и лијепог - истиче Бојана.

Мото

Бојана Грбић кроз смијех истиче да у производњи сапуна имају свој мото - није тестирано на животињама.

- Није тестирано на животињама, него на родбини и пријатељима. Ипак, сви су задовољни и долазе по још сапуна - каже Бојана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана