Ministarstvo: Nijedno vozilo Vlade Srpske nije učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi

Srna
Ministarstvo: Nijedno vozilo Vlade Srpske nije učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi

Banjaluka - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Dragan Bogdanić najoštrije su demantovali informacije koje su objavili pojedini mediji da je sin ministra Dragana Bogdanića službenim vozilom Vlade Republike Srpske izazvao udes u Tesliću.

Iz Ministarstva je saopšteno da su se sva službena vozila ovog ministarstva sinoć nalazila u garaži Administrativnog centra Vlade i da nijedno nije učestvovalo u bilo kakvoj saobraćajnoj nezgodi.

“U tekstu su iznesene notorne laži i konstrukcije. Nikola Bogdanić, sin ministra Bogdanića, nakon što mu je vozač u drugom automobilu oduzeo pravo prvenstva, a što je dokumentovano u policijskom zapisniku, doživio je saobraćajnu nesreću sinoć u Tesliću, vozeći automobil marke tuareg, 2006. godište, u vlasništvu svoje majke, Bogdanićeve supruge”, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je njihov službeni automobil iste marke - tuareg, registarskih oznaka “A75M275”, 2011. godište, u to vrijeme bio parkiran u garaži Administrativnog centra Vlade.

“Dakle, netačne su informacije da je Nikola Bogdanić vozio službeni automobil Vlade Republike Srpske, kao što su potpuno netačne i tvrdnje o tome da je on izazvao saobraćajnu nesreću”, dodaje se u saopštenju.

U Ministarstvu ističu da su sve navedene informacije lako provjerljive i dostupne javnosti, što je, kako navode, “ujedno i obaveza prije javnog objavljivanja i što, takođe, implicira da namjera teksta nije bila u službi informisanja javnosti, već napad i kleveta na ličnost”.

“Da nije riječ o greški, nego svjesnom kršenju svih profesionalnih normi novinarstva u službi političkih obračuna, govori činjenica da je službeni automobil u kojem se vozi ministar bezbroj puta i sa svih strana fotografisan i sniman i da se jednostavnim upoređivanjem tih fotografija i onih saobraćajne nezgode moglo uočiti da se ne radi o istom automobilu, počevši od elementarnog - upoređivanja registarskih oznaka”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se vozilo u vlasnistvu Jelene Bogdanić, na kojem je pričinjena materijalna šteta, prema policijskom protokolu nalazi na tehničkom pregledu.

“Neprovjerivši nijednu od činjenica, nalogodavci ovakvih medijskih napisa i kreatori orkestrirane kampanje putem društvenih mreža, svjesno su proizveli lažnu vijest i pozive na linč mladića, koji nije nosilac javne funkcije i čija je jedina 'krivica' u ovoj priči to što je sin ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske”, naglasili su u Ministarstvu.

Uvažavajući činjenicu da su nosioci javnih funkcija u svakom trenutku podložni kritici javnosti, iz Ministarstva upozoravaju da napadi i proizvedene laži na račun članova porodice ne smiju biti tolerisani i da zaslužuju osudu javnosti.

“Ministar Dragan Bogdanić jutros je vozilom marke - tuareg registarskih oznaka 'A75M275', u vlasništvu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, otišao u Sarajevo u službenu posjetu u Ambasadu Ruske Federacije u BiH, kao i u obilazak gradilišta nove zgrade Bolnice u Istočnom Sarajevu”, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana