Милорад Додик, предсједник Републике Српске: Спремне тужбе против високих представника

Срна
Милорад Додик, предсједник Републике Српске: Спремне тужбе против високих представника

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик изјавио је да ће након уласка у Предсједништво БиХ одмах тражити да буде донесена одлука о подношењу тужби против високих представника који су кршили међународно право и рушили Дејтонски мировни споразум.

- БиХ мора да се врати уставном поретку и то је једини начин да она преживи - рекао је Додик.

Поновио је да БиХ нема шанси све док највећи дио власти креирају странци и да као таква не може успјети, као што ни покушаји централизација нису и неће донијети ништа добро.

- Ово је тренутак када људи морају да разумију о чему се ради, да бирају конзистентне власти и да не подрже оне који су за централизацију БиХ и који подаништво, попут представника Савеза за промјене, покушавају да представе као врлину. Народ види и упорно мијешање странаца у изборни процес у БиХ и огроман новац који се даје с циљем да се обезбиједи да Младен Иванић и Вукота Говедарица као пулени странаца прођу на предстојећим изборима - истакао је Додик.

Оцијенио је да је Младен Иванић човјек централизације, да је његова прича о достигнућима као српског члана Предсједништва БиХ потпуно изопачена, те додао да је РС највећу ерозију својих права доживјела за вријеме власти ПДП-а и СДС-а.

- Национална и државна издаја Савеза за промјене иде тако далеко да Иванић лажно оптужи Србију да се мијеша у изборе - рекао је Додик и додао да је РС показала да може да егзистира и да то забрињава креаторе обојених револуција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана