Милановић пуштен, поднесен извјештај против Балде, Ђукановића и Ковачевића

ATV
Милановић пуштен, поднесен извјештај против Балде, Ђукановића и Ковачевића

Бањалука - Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су извјештај Републичком тужилаштву против осумњичених за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића, те покушаја убиства Крунићевог возача Горана Илића.

МУП је извјештај поднио против Емилија Балде, Жељка Ковачевића и Бенедија Ђукановића. “АТВ” незванично сазнаје да је четврти ухапшени Горан Милановић пуштен на слободу и против њега није поднесен извјештај.

“Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су извјештај Републичком тужилаштву, Посебно одјељење за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала против лица иницијала Ж.К., Е.Б. и Б.Ђ. због постојања основа сумње да су 22.04.2019.године око 22:30 часова у мјесту Гламочани, општина Лакташи, извршили кривично дјело 'Тешко убиство' на штету Славише Крунића Славиша и Жарка Павловића и кривично дјело 'Тешко убиство' у вези са кривичним дјелом 'Покушај', на штету лица Горана Илића”, наводи се у саопштењу МУП-а РС.

Како се даље наводи у саопштењу, осумњичени су поменута кривична дјела извшили на начин што су након планирања, ватреним оружјем, убили Славишу Крунића из Бањалуке и Жарка Павловића са Пала, те нанијели тешке тјелесне повреде опасне по живот Горану Илићу из Бањалуке.

“Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а  Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима других полицијских управа МУП-а РС и Специјалном антитерористичком јединицом, а под надзором Републичког јавног тужилаштва Републике Српске јуче, 23.04.2018. године су извршили су увиђај на лицу мјеста извршења кривичног дјела, након чега је приведено и саслушано више десетина лица, извршено је више претреса непокретне и покретне имовине код осумњичених лица, којом приликом је пронађено и одузето више предмета који могу послужити у даљем кривичном поступку”, наведено је у саопштењу.

Осумњичени Жељко Ковачевић је смртно страдао на мјесту пуцњаве, док је осумњичени Емилио Балдо, који је јуче ухапшен, јутрос спроведен у Републичко тужилаштво.

Осумњичени Бенеди Ђукановић из Бањалуке још је у бјекству и за њим полиција активно трага, а расписана је и потјерница, закључили су у МУП-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана