Милан Радовић ново појачање у ДНС-а

Ведрана Кулага
Милан Радовић ново појачање у ДНС-а

Бањалука - Познати банкар Милан Радовић ново је појачање ДНС-а гдје је за њега спремна позиција потпредсједника странке, а све коцкице о његовом политичком ангажману биће посложене до 1. маја.

Тиме је стављена тачка на спекулације о томе да ли Радовић, који је директор Нове банке, потпредсједник Удружења банака БиХ и предсједник Управног одбора Рукометног клуба Борац из Бањалуке, облачи дрес ДНС-а.

Радовић у петак није одговарао на телефонске позиве, као ни лидер ДНС-а Марко Павић, док остали функционери из врха ДНС-а нису жељели да откривају више детаља.

Генерални секретар странке Драгутин Родић је рекао да су у петак засједали страначки органи и да је долазак Радовића била тек једна од тема коју су разматрали.

- За сада је дефинитивно само да ће све бити јасно до 1. маја. Имали смо сједницу Предсједништва странке, причали смо и о томе, али још није све готово - рекао је Родић.

За разлику од њега поједини угледни чланови су увелико на друштвеним мрежама коментарисали долазак Радовића у њихове редове.

- Радовић је у ДНС-у, а у наредним данима ће све бити и званично потврђено. Сви путеви воде у ДНС - рекао је извор из ДНС-а.

Радовић важи за веома успјешног човјека и сигурно ће представљати велико појачање за ДНС. Посебно је занимљив његов ангажман у тој странци са аспекта договора између СНСД-а и ДНС-а о расподјели позиција у власти након октобарских избора ако актуелна владајућа коалиција побиједи на изборима. ДНС и СП ће подржати кандидате СНСД-а за члана Предсједништва БиХ и предсједника РС, а у зависности од изборног резултата имаће право да сљедећи бирају неку од преосталих позиција. Најпожељније позиције су премијера РС и предсједавајућег Савјета министара БиХ, а уколико се ДНС одлучи за једну од њих Радовић би имао добре шансе да засједне на једну од тих функција.

ДНС је у протеклом периоду ојачао своје редове са неколико звучних политичких имена међу којима су Борислав Бојић и Ђорђо Крчмар који су били дугогодишњи функционери СДС-а, али су због неслагања са политиком коју води врх партије напустили странку. Исти потез је између општих избора раније повукао и Дарко Бањац. Појачање за ДНС је и посланик у Парламенту БиХ Јован Вуковљак који је у овом мандату прешао у СДС, али се вратио у странку са чије листе је и изборио мандат.

Тадић стиже идуће седмице

ДНС би од наредне седмице требало да буде додатно ојачан кадром Народне странке на чијем челу је Огњен Тадић који је недавно напустио СДС и формирао странку.

Преговори о уједињену Народне странке и ДНС-а трају извјесно вријеме, а према незваничним информацијама све би требало бити готово у току идуће седмице. Тадић у петак није одговарао на позиве, а у ДНС-у су раније казали да је и за њега припремљена фотеља потпредсједника.

Највећа појачања ДНС-а

Борислав Бојић (Приједор) - прешао из СДС-а

Ђорђо Крчмар (Градишка) - прешао из СДС-а

Дарко Бањац (Козарска Дубица) - прешао из СДС-а

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана