Милан Кецман предложен за вршиоца дужности директора шумског газдинства у у Источном Дрвару

Глас Српске
Милан Кецман предложен за вршиоца дужности директора шумског газдинства у у Источном Дрвару

Источни Дрвар - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске предложило је да Милан Кецман из овог министарства буде именован за вршиоца дужности директора Шумског газдинства /ШГ/ “Клековача-Потоци” у Источном Дрвару.

Помоћник министра за шумарство и ловство у ресорном министарству Горан Зубић рекао је новинарима у Источном Дрвару да је ово приједлог и став министра Стеве Мирјанића, да на мјесто вршиоца дужности директора буде именован Кецман, дипломирани инжењер шумарства, јер је довољно искусан и компетентан, из Дрвара је, радио је у овом ШГ и познаје ситуацију.


Он је истакао да је став ресорног министарства да је ово добро рјешење за превазилажење ситуације у ШГ, те да је приједлог неутралан у односу на било какву политику или шта друго.

“Ово је привремено рјешење до избора директора ШГ према конкурсној процедури”, напоменуо је Зубић.

Зубић је рекао да су представници ресорног министарства у Источни Дрвар дошли да би била извршена примопредаја дужности, те навео да је генералном директору “Шума Републике Српске” Ристи Марићу наложено да пошаље комисију која то треба да спроведе.

“Јављено ми је да је јутрос формирана комисија, која треба да стигне у Источни Дрвар”, додао је Зубић.

Он је напоменуо да би Марић, као директор предузећа “Шуме Републике Српске” чији је власник Влада Српске, требало да поштује одлуку ресорног министарства.

Вршилац дужности директора ШГ “Клековача-Потоци” Никола Јанковић рекао је новинарима да Управа “Шума”, односно генерални директор именује и разрјешава директоре шумских газдинстава, а не ресорно министарство.

“Признајем само рјешење генералног директора о мојој смјени, а то да ли је ово била нечија иницијатива, министра или неког другог, показаће се данас”, поручио је Јанковић.

Он негира тврдње девет радника овог ШГ да им је јутрос уручио отказе, наводећи да су то дисциплински поступци, односно понуда радницима да се у року од неколико дана изјасне о томе да ли су извршили повреду радне обавезе.

Јанковић је, коментаришући незваничну информацију да је генерални директор “Шума” умјесто њега за ову позицију предложио друго лице, рекао да има неке информације о томе, али да не жели да открива појединости.

Радници ШГ “Клековача-Потоци”, који траже смјену Николе Јанковића наставили су и јутрос протесте, најављујући да блокада Управе газдинства неће престати док Јанковић не буде смијењен са позиције.

Улазна врата и прозори на згради Управе и даље су заковани.

Девет радника Шумског газдинства тврди да су добили отказе, јавно негодујући због таквог Јанковићевог поступка.

Радницима подршку дају новоизабрани посланик СНСД-а у парламенту Републике Српске Никола Шпирић, начелник Дрвара Горан Броћета, начелник Источног Дрвара Милка Иванковић, Синдикат Шумског газдинства “Клековача-Потоци” у Источном Дрвару и делегат Српског клуба у Дому народа прламента ФБиХ Миле Марчета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана