Milan Jolović, bivši komandant “Vukova sa Drine”: Prihvatiću funkciju ako Dodik to zatraži

V. Z.
Milan Jolović, bivši komandant “Vukova sa Drine”: Prihvatiću funkciju ako Dodik to zatraži

Zvornik - Bivši komandant “Vukova sa Drine” Milan Jolović prihvatiće da bude novi ministar odbrane BiH samo ukoliko to od njega bude izričito tražio srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

- Da budem iskren nešto i nisam voljan da se prihvatim tog posla, ali ukoliko predsjednik Dodik procijeni da sam mu potreban na tom mjestu, onda ću bez pogovora prihvatiti tu poziciju - rekao je za “Glas Srpske” Jolović komentarišući prijedlog boračkih organizacija iz Brčkog, Lopara, Bijeljine, Zvornika, Šekovića, Pala i Ugljevika koji je upućen na Dodikovu adresu da upravo Jolović u naredne četiri godine bude na čelu Ministarstva odbrane BiH.

U obrazloženju ovog prijedloga navedeno je da je bivši komandant “Vukova” istinski patriota koji će na najbolji mogući način zastupati interese Srpske u zajedničkim institucijama u Sarajevu.

Jolović, kome su saborci dali nadimak Legenda, navodi da je ponosan na svoje bivše saborce, veterane i bivše pripadnike specijalnih jedinica Vojske RS što su ga predložili na ovo mjesto.

- Naravno da mi sve to imponuje. Počastvovan sam, ali i zgrožen reakcijom federalnih medija. Otkud tolika mržnja. Prema istim tim medijima, Senad Mašović, nekadašnji pripadnik zloglasne jedinice “El mudžahedin”, može biti kandidat za to mjesto, a ja ne mogu - istakao je Jolović, navodeći da nijedan pripadnik “Vukova sa Drine”, nijedan starješina ove jedinice, a ni on sam lično nije nikada osumnjičen za neki ratni zločin, te da je ponosan na svoju ratnu prošlost, koja je bez ijedne mrlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana