Мигранте кријумчаре и сами мигранти

В. К.
Мигранте кријумчаре и сами мигранти

Сарајево - Мигрантска криза у БиХ не јењава, а највише проблема има у околини Бихаћа, гдје је дошло до нових сукоба између илегалних миграната које су надлежни почели да хапсе и јер се придружују кријумчарима људима.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Снежана Галић потврдила је јуче да је у Ђачком дому у близини Бихаћа дошло до масовне туче миграната због које је интервенисала и полиција. У акцији која је услиједила након немилих догађаја у дому учествовало је око 170 полицајаца и специјалаца.

Неколико миграната је, према незваничним информацијама, лишено слободе, а пронађена је и одређена количина дроге и хладног оружја. Кантонални МУП саопштио је раније да је више лица повријеђено у два сукоба миграната у кампу у Ђачком дому и да су припадници полиције били принуђени да испале и неколика хитаца упозорења када је већа група миграната кренула према њима.

Оперативну акцију “Центар” спровела је јуче и Гранична полиција БиХ, а ухапшена су два држављанина Пакистана и по један из Ирана и БиХ због сумње да су кријумчарили мигранте. Претресени су објекти у Сарајеву и Мостару, а специфичност акције је да су као кријумчари људи први пут идентификовани илегални мигранти. За кријумчарење преко границе БиХ наплаћивали су 1.500 евра по особи, док су за кријумчарење до Италије узимали 4.000 евра.

Тешке повреде у сарајевском насељу Добриња у понедјељак увече задобио је тридесетједногодишњи Пакистанац након што је пао са зграде која је у изградњи, а коју посљедњих неколико мјесеци користе мигранти како би се склонили од кише или преспавали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана