Мићић представио компромисну трасу будућег аутопута кроз Бијељину

Срна
Мићић представио компромисну трасу будућег аутопута кроз Бијељину

Бијељина - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић представио је данас суграђанима компромисну трасу будућег аутопута кроз овај град која је 16 километара краћа од раније тражене и иде сјеверним дијелом Семберије како је и планирала Влада Републике Српске.

На састанку са представницима мјесних заједница Мићић је рекао да је Влада јутрос одбила трасу на јужном дијелу Семберије која је годинама била дио просторних планова града, али је Бијељини омогућено да сама направи трасу поштујући захтјев да иде сјеверном страном и да буде што краћа и што јефтинија.

Према његовим ријечима, понуђена нова траса пришла је граду на задовољавајућих пет километара, са два укључења на садашњем кружном току према Павловића путу и иза индустријске зоне у Обарској.

Спојне тачке са Србијом су Рача и Павловића мост.

Мићић је истакао да је предност компромисне трасе и да захвата мање плодног земљишта, нема рушења индустријских објеката ни кућа него се провлачи између села.

 Према његовим ријечима, сада треба чекати сагласност Владе за ову трасу која ће потом ићи на усвајање у Скупштину града.

Окупљени представници мјесних заједница подржали су нови приједлог трасе ауто-пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана