Mektić >pobjegao< u Zagrebu

Željka Domazet
Mektić >pobjegao< u Zagrebu

Sarajevo - Mada je bilo najavljeno da će na jučerašnjoj sjednici Savjeta ministara BiH biti razmatrana informacija u vezi sa navodima o vrbovanju selefija u BiH za prenos naoružanja, to se nije desilo, jer je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić otišao u Zagreb da bi operisao oči u jednoj privatnoj klinici.

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je da očekuje da dobije informaciju od ministra bezbjednosti u vezi sa njegovim izjavama u medijima, ali da zvanično od ministarstva nisu dobili ništa, kao ni od Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

- Mi smo zaprimili informaciju o pojavama, a ne nikako o imenima. OBA radi u skladu sa zakonom, sa svojim nadležnostima. Najvažniji cilj i OBA i nas u Savjetu ministara je da zaštitimo potpuni integritet BiH u svakom smislu. Oni rade u skladu sa svojim nadležnostima, a mi se ne miješamo u operativne aktivnosti niti imamo pravo na to - rekao je Zvizdić.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić juče je boravio u Zagrebu. Došao je privatno, ali službenim automobilom i sa obezbjeđenjem, prenijeli su mediji. Mektić je izjavio da je u Zagreb stigao na operaciju očiju u jednu privatnu polikliniku. Za novinarska pitanja nije bio pretjerano raspoložen, rekao je da ima zakazanu “hiruršku intervenciju na oku”.

- Ne bih sada o tome - rekao je na pitanja o svojim izjavama koje su uzburkale odnose dvije zemlje posljednjih dana.

Na pitanje novinara o fotografiji na kojoj se nalaze on, šef OBA BiH Osman Mehmedagić i novinar (Avdo Avdić, op.a.), koji je plasirao priču, Mektić je odgovorio da se sa Mehmedagićem sastaje jednom ili dva puta sedmično.

Istakao je da nije čudno što je fotografija objavljena i što se na njoj nalazi i novinar koji je objavio priču o naoružavanju selefija u režiji hrvatskih obavještajaca.

- Nije čudno, što će biti čudno. Poznajem ga 20 godina. Kritikovao je i mene - rekao je Mektić.

Mektić je ranije rekao da su hrvatski obavještajci bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio da pokaže da u BiH djeluju naoružane grupe radikalnih selefija, odnosno da su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o hiljadama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja bezbjednosti cijele regije.

 

 

Informacija

Ministar u Savjetu ministara Mirko Šarović rekao je juče da je prve pouzdane podatke o cijelom slučaju dobio kroz informaciju koju je predstavio direktor OBA.

- Radi se o informaciji koja ima povjerljiv karakter i ne mogu govoriti o detaljima - rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana