Mektić nije iznio dokaze da funkcioneri MUP-a krijumčare drogu

Srna
Mektić nije iznio dokaze da funkcioneri MUP-a krijumčare drogu

Banjaluka - Republičko javno tužilašto donijelo je naredbu o nesprovođenju istrage protiv NN lica - funkcionera MUP-a Republike Srpske jer iz iskaza ministra bezbjednosti u Sajetu ministara Dragana Mektića datog tužiocu ne proizilaze osnovi sumnje da su ta lica počinili krivično djelo krijumčarenje droge, saznaje Srna.

Mektić je 20. jula gostujući na BNTV tvrdio da ima “čvrste dokaze da vrha MUP-a Republike Srpske stoji iza krijumčarenja narkotika u Banjaluci”.


Izvor Srne rekao je da je nadležna policijska uprava 23. jula, u skladu sa svojim nadležnostima, dostavila snimak Mektićeve izjave Republičkom javnom tužilaštvu na dalje postupanje s ciljem utvrđivanja istinitosti njegovih navoda, odnosno postojanja osnova sumnje da su funkcioneri MUP-a Republike Srpske izvršili krivično djelo.

Republičko javno tužilaštvo obavijestilo je 19. septembra MUP Srpske da su 6. septembra saslušali Mektića koji u svojoj izjavi nije iznio bilo kakva saznanja koja upućuju na istinitost njegove tvrdnje date na BNTV, te da su zbog toga donijeli naredbu o neprovođenju istrage, jer iz Mektićevog iskaza datog tužiocu ne proizilaze osnovi sumnje da su NN lica - funkcioneri MUP-a BiH počinili krivično djelo, saznaje Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana