Мектић није изнио доказе да функционери МУП-а кријумчаре дрогу

Срна
Мектић није изнио доказе да функционери МУП-а кријумчаре дрогу

Бањалука - Републичко јавно тужилашто донијело је наредбу о неспровођењу истраге против НН лица - функционера МУП-а Републике Српске јер из исказа министра безбједности у Сајету министара Драгана Мектића датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су та лица починили кривично дјело кријумчарење дроге, сазнаје Срна.

Мектић је 20. јула гостујући на БНТВ тврдио да има “чврсте доказе да врха МУП-а Републике Српске стоји иза кријумчарења наркотика у Бањалуци”.


Извор Срне рекао је да је надлежна полицијска управа 23. јула, у складу са својим надлежностима, доставила снимак Мектићеве изјаве Републичком јавном тужилаштву на даље поступање с циљем утврђивања истинитости његових навода, односно постојања основа сумње да су функционери МУП-а Републике Српске извршили кривично дјело.

Републичко јавно тужилаштво обавијестило је 19. септембра МУП Српске да су 6. септембра саслушали Мектића који у својој изјави није изнио било каква сазнања која упућују на истинитост његове тврдње дате на БНТВ, те да су због тога донијели наредбу о непровођењу истраге, јер из Мектићевог исказа датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су НН лица - функционери МУП-а БиХ починили кривично дјело, сазнаје Срна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана