Mektić: Niko nema pristup informacijama pod oznakom tajnosti

Srna
Mektić: Niko nema pristup informacijama pod oznakom tajnosti

Sarajevo - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je Srni da niko nema pristup povjerljivim informacijama koje su pod oznakom tajnosti.

Mektić nije želio da komentariše pisanje portala "Indeks.ba" o informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH o bezbjednosnim prijetnjama po BiH, dodajući da niko ne može da se pozove na informacije pod oznakom tajnosti kojima nema pristup.


On kaže da nikada nije čuo za ovaj portal i da "sve što se želi pisati može samo da se konstruiše mimo njega".

"Ja se držim zakona. Ko postupi protivno Zakonu o zaštiti tajnih podataka čini krivično djelo i ko voli nek' izvoli", poručio je Mektić.

Ministarstvo bezbjednosti BiH označilo je kao bezbjednosnu prijetnju po BiH Ravnogorski pokret, vojvodu Slavka Aleksića, ruski Moto-klub "Noćni vukovi", udruženja "RS - Čast otadžbine" iz Beograda, "Veterane Republike Srpske", kao i radikalne selefiste, piše portal "Indeks.ba".

U informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH, koja je sačinjena na osnovu podataka dobijenih u posljednja dva mjeseca od policijsko-obavještajnih agencija nalaze se i imena pojedinaca koji predstavljaju prijetnju po bezbjednost.

Među njima su i Dževad Galijašević, Predrag Ćeranić, Miroslav Lazanski, Duško Vukotić, vođa ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, i vođa ogranka ove organizacije u Srbiji Saša Savić. Zaldastanovu i Saviću je zabranjen ulazak u BiH, navodi "Indeks".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana