Мектић: Имам доказе против МУП-а РС, али сада није вријеме за то

ATV
Мектић: Имам доказе против МУП-а РС, али сада није вријеме за то

Имам доказе да је полиција Републике Српске умијешана у криминал, али ћу их изнијети тек након избора, поручио је данас Драган Мектић. Док многи сматрају такве изјаве неозбиљним, министар безбједности БиХ не одустаје и каже да му не пада на памет да оно што зна објављује двије седмице уочи избора.

“Лукач је заиста наиван испао овдје и, да ли тако да кажем, неискусно наиван, као да сам ја глуп до те мјере да изнесем сад доказе на 15 дана прије самих избора. Али ја му поручујем - те доказе ћемо изнијети послије избора”, каже Драган Мектић, министар безбједности БиХ.

Мектић је, раније, оптужио врх МУП-а да дила дрогу. То што данас говори да ће све да објави када дође на власт у Републици Српској, јер сматра да ће, у супротном, докази бити заташкани, чисто је политиканство, тврди бивши министар унутрашњих послова. 

“Лично сматрам то, са аспекта професије, врло неозбиљним, али у политици сви знамо да је све дозвољено и свако својим изјавама плијени нечију пажњу, па можда оствари неке политичке поене. Мислим, врло је неозбиљно - не треба бити ни стручан - да неко чека да прођу избори да би дао било какву изјаву. Тако да доживљавам то као чисто политичку изјаву, без имало примјеса професије”, каже Драгомир Јовичић, бивши министар унутрашњих послова РС.

И правници поручују да су поруке министра безбједности неозбиљне. 

“Таква сазнања се не смију користити у предизборне сврхе, него она морају да се користе у датом тренутку, односно у оном тренутку сазнања да је извршено кривично дјело. Одмах се мора поднијети пријава најближој полицијској станици или надлежном тужилаштву”, каже адвокат Милан Петковић.

Мектић је шестог септембра саслушан у Тужилаштву, али тада није изнио било каква сазнања која упућују на истинитост његове тврдње због чега је донесена наредба о неспровођењу истраге јер није било основа сумње да су функционери МУП-а Српске починили кривично дјело. Оптужбе министра безбједности о дилању дроге у МУП-у се могу чути и на Тргу Крајине од стране чланова групе “Правда за Давида”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана