Мектић: БиХ иде ка затварању граница

nezeavisne.com
Мектић: БиХ иде ка затварању граница

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је данас након сједнице Вијећа министара да БиХ неће дозволити да буде жртва када су у питању мигранти јер они су проблем првенствено Европске уније и да ће БиХ ићи дотле да затвори своје границе.

Додао је да је Вијеће министара данас прихватило нацрт плана за збрињавање миграната али да је фокус на томе да се што боље обезбиједи Гранична полиција, да се запосле нови људи, обезбиједе нови материјално-технички услови да би могли контролисати границу.

Мектић је рекао да што се тиче привременог смјештаја миграната да ће се прво радити на томе да се уклони шаторско насеље у Сарајеву који су направили мигранти и да се они смјесте на адекватан и контролисан простор.

На упит како ће то ријешити, с обзиром да мигранти иду рутом која им је ближа ка земљама западне Европе, Мектић је рекао да се они ту не питају и да ће мигранти морати бити под контолом .

Упитан да ли БиХ иде ка затварању гранаца и да ли ће у томе учествовати друге безбједносне службе и ОС БиХ, Мектић је рекао да се ка свему томе иде.

Рекао је и да има информацију да је Србија распустила своје миграционе центре ових дана и да велики број миграната сада лута овим простором и да се очекује да ће они у великом броју кренути ка БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана