Marić prijavljen zbog nezakonite prodaje šume

N. T.
Marić prijavljen zbog nezakonite prodaje šume

Doboj - Direktor "Šuma Republike Srpske" Risto Marić, bivši direktor Šumskog gazdinstva "Borja" iz Teslića Savo Kasapović te rukovodilac u gazdinstvu Alen Gačić osumnjičeni su da su nezakonitom prodajom šume oštetili "Borja" za 88.315 KM.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da ih tereti za zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i nesavjestan rad.

- Osumnjičeni R. M. je u aprilu 2017. godine prekoračio ovlašćenja i donio odluku o prodaji šumskih sortimenata iz ŠG "Borja" Teslić. U cilju realizacije te odluke S. K. je u to vrijeme kao odgovorno lice u pomenutom gazdinstvu zaključio i potpisao ugovor o prodaji i isporuci drvnih sortimenata - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da A. G. terete da je propustio dužnost nadzora isporuke i otpreme drveta na osnovu sporne odluke.

Nezvanično saznajemo da je  trojac svojim odlukama preduzeću "Tomić kompani" iz Prnjavora omogućio da nezakonito isiječe određenu količinu drveta u šumi kojom gazduje "Borja" Teslić.

Marić tvrdi da nije prekršio zakon i da je odluka donesena na osnovu koncesionog ugovora s preduzećem "Tomić kompani" iz Prnjavora.

- Vlada Republike Srpske je dala koncesiju preduzeću "Tomić kompani" iz Prnjavora za korišćenje zemljišta za nasipanje puteva. Na osnovu toga donijeli smo odluku kojom se preduzeću omogućava čišćenje terena od šume - pojasnio je Marić.

Kasapović takođe ističe da je prijava nečija "ujdurma" i da ono što su uradili nema veze za krivičnim djelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana