МУП РС: Посјета Лаврова протекла у најбољем реду

Срна
МУП РС: Посјета Лаврова протекла у најбољем реду

Бањалука - Посјета министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Републици Српској протекла је у најбољем реду и без инцидената, саопштено је вечерас из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

“Поводом посјете, која је одржана на територији градова Источно Сарајево и Бањалука, ангажовано је више од хиљаду полицијских службеника, који су још једном показали да су у стању професионално обезбиједити и највеће скупове и посјете у Републици Српској”, наводи се у саопштењу.

МУП је захвалио грађанима Републике Српске за стрпљење и сарадњу када је ријеч о бројним мјерама које су данас спроведене, како би посјета прошла у најбољем реду.

У овом министарству подсјећају да је поводом посјете Лаврова формиран Штаб који је био задужен за планирање, као и праћење спровођења мјера првог степена безбједности које су данас биле на снази.

“Наредба о забрани саобраћаја за моторна возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона, на подручју града Бањалука и општине Лакташи на снази је до 21.00 час, док је наредба о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на снази до 22.00 часа”, додаје се у саопштењу.

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров боравио је у данас у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана