Лукач похвалио храбре, пожртвоване и хумане полицајце

Срна
Лукач похвалио храбре, пожртвоване и хумане полицајце

Бањалука - Министар унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Драган Лукач похвалио је полицајце Раденка Цвјетковића, Сифета Окића, Касима Бегановића и Слађана Дачића, који су протеклих дана несебично и храбро спасили пет људских живота, показујући хуманост и пожртвованост.

Службеници Полицијске станице Добој два Раденко Цвјетковић и Сифет Окић су 1. јануара у 20.35 часова из Спрече извукли три лица, која су претходно слетјела у ову ријеку путничким моторним возилом, саопштено је из МУП-а Српске.


Службеник Полицијске станице Градишка Касим Бегановић је истог дана у 21.45 часова из ријеке Саве извукао Г.Ђ. и спасио га од сигурне смрти.

Службеник Управе за обезбјеђење личности и објеката Бањалука Слађан Дачић је 2. јануара, када није био на дужности, у 00.15 часова скочио у ријеку Сану и извукао из воде Н.М, који је претходно скочио са моста у Приједору.

У саопштењу МУП-а се истиче да су ови полицијски службеници тиме показали да, без обзира да ли су на дужности или не, и не размишљајући о вјерској и националној припадности, спремни жртвовати своје животе како би спасили друге, због чега заслужују сваку похвалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана