Лукач: Сарадњом до регионалне стабилности

Срна
Лукач: Сарадњом до регионалне стабилности

Београд - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је вечерас у Београду да полиције Српске и Србије традиционално имају веома добру сарадњу, што доприноси стабилности у читавом региону.

Лукач је напоменуо да полиције Српске и Србије на дневном нивоу размјењују податке што доприноси стабилности цијелог региона, али и много бољем раду обје полиције.

Он је објаснио да је, што се тиче полиције Српске, сарадња на првом мјесту и то са полицијом Србије, а онда и са неким другим полицијама у региону, нарочито када је ријеч о борби против организованог криминалитета и тероризма.

“Знамо да криминалци немају граница и да их ништа не спречава да раде, али полиција исто тако мора да ради да би остварила добру сарадњу и да би могли да стигнемо све те криминалце и да их затворимо”, рекао је Лукач новинарима уочи почетка централне прославе Дана МУП-а и Дана полиције Србије.

Он је напоменуо да је полиција Србије једна од највећих полицијских структура у региону и једна од најбоље организованих и обучених полиција.

“Свакако је нама као полицији Српске веома битно да имамо ту сарадњу на овако високом нивоу као што имамо данас”, рекао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана