Лукач: Мектићева лаж да врх МУП-а Српске “дила дрогу”

Срна
Лукач: Мектићева лаж да врх МУП-а Српске “дила дрогу”

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач потврдио је Срни да је Републичко јавно тужилаштво донијело наредбу о неспровођењу истраге против НН лица - функционера МУП-а Српске јер из исказа министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су та лица починила кривично дјело кријумчарење дроге.

Л
“Ово је још једна потврда да министар Мектић већ годинама без иједног доказа износи тешке оптужбе на рачун МУП-а и институција Српске. За једног министра, посебно министра безбједности није да износи овако тешке оптужбе у јавност и у медије без било каквих доказа”, истакао је Лукач.

Он је нагласио да је очито ријеч о још једном у низу памфлета које је у протекле четири године износио Драган Мектић с циљем дискредитовања институција Републике Српске, а посебно МУП-а.

“Његова изјава да врх МУП-а Српске дилује дрогу без сумње припада антологији новије српске глупости на којој Мектић, чему смо сви свједоци, већ дуже вријеме заузима водеће мјесто”, истакао је министар унутрашњих послова Републике Српске.

Он је навео да Мектићеви иступи у јавности одавно не заслужују било какав коментар, али због јавности у Републици Српској мора да подсјети да је Мектић 20. јула за БН ТВ тврдио да врх МУП-а “дила дрогу” и да за то има чврсте аргументе, те да му само треба да Савез за промјене добије подршку на изборима у октобру да би он могао да се “обрачуна са криминалом у Републици Српској”.

Лукач је упитао Мектића гдје су му ти “чврсти докази” на које се позивао, зашто их није изнио тужилаштву и зашто сада бар, ако има имало части и образа, не изађе у јавност и упути извињење функционерима МУП-а због изношења тешких оптужби, чиме је починио кривично дјело лажног пријављивања по Кривичном закону Републике Српске и на основу којег би морао да одговара.

“Министар Мектић је имао прилику да те доказе изнесе тужиоцу који га је саслушао 6. септембра, али он том приликом није изнио било каква сазнања која упућују на истинитост његове тврдње. Наравно, да је донесена наредба о непровођењу истраге, јер нема никаквог основа сумње да су функционери МУП-а Српске починили кривично дјело”, рекао је Лукач Срни.

Он је навео да је Мектић четири године био министар и све то вријеме причао о наводном криминалу у Републици Српској и измишљеним аферама. “Шта је урадио, шта је доказао? Имао је Сипу, Тужилаштво БиХ и низ других агенција којима је могао да предочи доказе за такве своје тврдње, али није имао ниједног аргументованог доказа”, истакао је Лукач.

Министра унутрашњих полсова Српске подсјетио је да је Мектић износио и неутемељену причу о наводним паравојним и параполицијским јединицама којом је свјесно нанио огромну штету Републици Српској на унутрашњем и међународном плану.

И та прича, истакао је министар унутрашњих послова Српске, показала се као потпуно измишљена, а све с циљем дестабилизације Републике Српске и вођења специјалног рата, на чијем челу је стајао сарајевски “државни министар” Мектић.

“Кад се погледа уназад четири године, Мектић је мандат на мјесту министра безбједности провео вриједно радећи против свега што има обиљежје и предзнак 'српско', а по наређењу својих налогодаваца из Сарајева који су га и држали само због потребе да се обрачунавају са институцијама Републике Српске”, закључио је Лукач.

Срна је јуче објавила да је Републичко јавно тужилашто донијело наредбу о неспровођењу истраге против НН лица - функционера МУП-а Републике Српске јер из Мектићевог исказа датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су та лица починили кривично дјело кријумчарење дроге.

Републичко јавно тужилаштво обавијестило је 19. септембра МУП Српске да су 6. септембра саслушали Мектића који у својој изјави није изнио било каква сазнања која упућују на истинитост његове тврдње дате на БН ТВ, те да су због тога донијели наредбу о непровођењу истраге, јер из Мектићевог исказа датог тужиоцу не произилазе основи сумње да су НН лица - функционери МУП-а Српске починили кривично дјело, сазнаје Срна. /крај/тп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана