Лукач: Грађани неће дозволити да на власт дођу поданици

Срна
Лукач: Грађани неће дозволити да на власт дођу поданици

Бањалука - Члан Главног одбора СНСД-а Драган Лукач рекао је да очекује велику побједу ове странке и њених коалиционих партнера на предстојећим изборима који су веома битни за Републику Српску, те да је сигуран да грађани неће дозволити да на власт дођу они који су спремни на поданичко понашање.

“Актуелна владајућа коалиција је већ препозната од грађана као структура која може да води Републику напријед и из тог разлога смо и до сада имали велику подршку бирача. Сигуран сам да ће тако да буде и на овим изборима, јер не смијемо дозволити да на власт у Српској дођу људи који су спремни на поданичко понашање и да чак у неким веома битним одлукама за Републику Српску окрену главу или одбију да се уопште укључе, што слободно можемо да назовемо издајом српских интереса”, истакао је Лукач у изјави за Срну.

Он је оцијенио да то не може бити опроштено, те да такви људи не могу да воде Републику и да се брину о свом народу, јер нису спремни да се лично заложе нити било шта да ризикују да би се ставили у функцију заштите интереса Републике Српске.

“Ако имате људе који неће да се појаве на Дану Републике који обиљежавамо као један од најбитнијих дана у Српској само да их неко у Сарајеву не би због тога критиковао или питао зашто су то урадили, шта је то него издаја и народа и Републике. Шта онда можемо да очекујемо од њих ако нису спремни да се боре за оно што је наше”, упитао је Лукач.

Он сматра да су грађани Републике Српске све то увидјели и спознали и да им је апсолутно јасно коме ће да дају свој глас на изборима.

“Очекујем велику побједу СНСД-а и коалиционих партнера, која ће сигурно бити већа и од оне на прошлим локалним изборима, а која је била величанствена, и да ће садашња владајућа коалиција наставити да води Републику Српску и у будућем мандату да би могли да урадимо много више и много боље ствари, јер имамо боље финансијске претпоставке него раније да нашим грађанима омогућимо бољи живот и опстанак на овим просторима”, нагласио је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана