Kurban-bajram simbol porodičnog zajedništva

M. L.
Kurban-bajram simbol porodičnog zajedništva

Banjaluka - Vjernici islamske vjeroispovijesti počinju danas proslavu Kurban-bajrama, jednog od dva velika islamska praznika, koji simboliše porodično zajedništvo.

Ovaj praznik se proslavlja četiri dana, a simboliše ga žrtvovanje kurbana, odnosno ovna, čije se meso dijeli komšijama i siromašnima.

Čestitajući Kurban-bajram predsjednik RS Milorad Dodik poželio je svim vjernicima da praznik proslave u dobrom zdravlju i radosti sa svojim najbližim.

- Neka radost Kurban-bajrama obasja domove vjernika i podsjeti na važnost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i poštovanja među ljudima i narodima, na kojima se gradi bolje i uspješnije društvo - naveo je Dodik u čestitki.

Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić poželio je svim muslimanima u BiH da praznik provedu u miru i sreći.

- Uvjeren sam da će tradicionalna simbolika praznika pokrenuti ljude na toleranciju i razumijevanje s ciljem mirnog i prosperitetnog života - naveo je Ivanić.

Premijerka RS Željka Cvijanović poželjela je vjernicima islamske vjeroispovijesti da praznični dani donesu radost i mir u njihove domove.

- U duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti, želim vam da ovaj praznik proslavite u dobrom zdravlju i blagostanju - navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Čestitku povodom Kurban-bajrama uputili su i Republički sekretarijat za vjere i princ Aleksandar Karađorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana