Krupa na korak do Evrope

Danijel Radujković
Krupa na korak do Evrope

Banjaluka - Plasmanom u finale Kupa BiH ekipa Krupe ostvarila je jedan od najvećih uspjeha u istoriji kluba, a tamo će imati priliku da dođe do trofeja i učešća u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što bi definitivno bio najveći rezultat u istoriji kluba.

Tim trenera Slobodana Starčevića pobijedio je Zvijezdu 09 i u revanšu polufinala, a nakon 4:0 u Bijeljini ovog puta bilo je >>>>>. Bez obzira na visok trijumf u prvoj utakmici, fudbaleri Krupe igrali su maksimalno ozbiljno i u revanšu, gdje su svojim navijačima poklonili još jedan veliki uspjeh. Ovaj rezultat je kruna rada cijele ekipe, koja je iz godine u godinu postepeno rasla, napredovala u sve više rangove, a u trećoj sezoni među premijerligašima uspjela je da izbori plasman u finale najmasovnijeg takmičenja. Za to će morati da podignu trofej jer više nema pravila da finalista ide u Ligu Evrope ukoliko trofej osvoji tim koji je to već izborio kroz prvenstvo. Rival u finalu biće joj bolji iz duela Slobode i Željezničara, koji su igrali sinoć, a trener Starčević nije krio oduševljene ostvarenim uspjehom.

- Bili smo maksimalno fokusirani u revanšu, bez obzira na veliku prednost iz prvog meča. Željeli smo našim navijačima pokloniti još jednu pobjedu. Ovo je veliki uspjeh za naš mali klub, a nagrađeni smo za sav trud koji smo ulagali prethodnih sezona. Svi su srećni i jedva čekamo finale. Znamo da će tamo biti veoma teško, ali igraćemo disciplinovano i borbeno kao i do sada, a pokušaćemo još jednom napraviti veliki rezultat - istakao je Starčević.

Njegov tim trenutno je na šestom mjestu u prvenstvu i ima samo teoretske šanse da osvoji četvrtu poziciju koja vodi u Evropu, pa će tako sav fokus biti na finalu Kupa. Što se tiče Zvijezde 09, ona je samim plasmanom u polufinale ostvarila veliki uspjeh, a glavna preokupacija je prvenstvo, gdje se sa Rudar Prijedorom bori za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH. Za sada joj ide dobro jer drži prvo mjesto sa dva boda prednosti u odnosu na najvećeg konkurenta iz Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana