Košarac: Pojava, a ne pojedinačni slučaj

Košarac: Pojava, a ne pojedinačni slučaj 07.03.2018 16:46 | Srna

Sarajevo - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je odluka Borislava Bojića da napusti Klub poslanika SDS-a u Predstavničkom domu, kao i samu stranku, pojava, a ne pojedinačni slučaj, jer SDS napuštaju mnogi odbornici po lokalnim zajednicama, čak i neki predsjednici opštinskih odbora.

"Svjedoci smo činjenice da su SDS napustili i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Imamo najava da će toga biti još u SDS-u", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu, u pauzi sjednice Predstavničkog doma.


On je naveo da ovakve političke pojave i političke odluke prate prethodne tri i po godine politike koje su u znatnoj mjeri bile bliže političkim centrima u Sarajevu, nego zvaničnim stavovima institucija Republike Srpske.

"Pretpostavljam da je to bilo značajno prilikom Bojićeve odluke da više ne bude u onoj ekipi kojoj je mnogo bliži Bakir Izetbegović, nego Milorad Dodik i institucije Republike Srpske", istakao je Košarac.

On je naglasio da, poznavajući Bojićev karakter i ulogu, za njega sigurno ima mjesta u jednom bloku koji već postoji u Srpskoj, a koji će biti i formalizovan, a to je patriotski blok koji ima za cilj da afirmiše vrijednosti Republike Srpske i njen značaj.

"Ostatak koji dolazi iz SDS-a definitivno jedino može da bude blok koji će da podržava politike koje su nastale na 'Islamskoj deklaraciji'", smatra Košarac.

On je rekao da je evidentno da postoji "erozija" i u SDA, i u SDS-u, vjerovatno zbog toga što određeni broj ljudi ne želi da učestvuje u timu koji je izdao birače i interese Republike Srpske, te traže nova politička rješenja.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica