Кошарац: Појава, а не појединачни случај

Кошарац: Појава, а не појединачни случај 07.03.2018 16:46 | Срна

Сарајево - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је одлука Борислава Бојића да напусти Клуб посланика СДС-а у Представничком дому, као и саму странку, појава, а не појединачни случај, јер СДС напуштају многи одборници по локалним заједницама, чак и неки предсједници општинских одбора.

"Свједоци смо чињенице да су СДС напустили и посланици у Народној скупштини Републике Српске. Имамо најава да ће тога бити још у СДС-у", рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву, у паузи сједнице Представничког дома.


Он је навео да овакве политичке појаве и политичке одлуке прате претходне три и по године политике које су у знатној мјери биле ближе политичким центрима у Сарајеву, него званичним ставовима институција Републике Српске.

"Претпостављам да је то било значајно приликом Бојићеве одлуке да више не буде у оној екипи којој је много ближи Бакир Изетбеговић, него Милорад Додик и институције Републике Српске", истакао је Кошарац.

Он је нагласио да, познавајући Бојићев карактер и улогу, за њега сигурно има мјеста у једном блоку који већ постоји у Српској, а који ће бити и формализован, а то је патриотски блок који има за циљ да афирмише вриједности Републике Српске и њен значај.

"Остатак који долази из СДС-а дефинитивно једино може да буде блок који ће да подржава политике које су настале на 'Исламској декларацији'", сматра Кошарац.

Он је рекао да је евидентно да постоји "ерозија" и у СДА, и у СДС-у, вјероватно због тога што одређени број људи не жели да учествује у тиму који је издао бираче и интересе Републике Српске, те траже нова политичка рјешења.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица