Кормак: Након објаве резултата, што прије формирати власт

Срна
Кормак: Након објаве резултата, што прије формирати власт

Сарајево - Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак изјавила је да је за БиХ важно да се након објаве резултата општих избора “што прије формира власт, у складу са судским одлукама”.

“ЕУ и САД су у претходном периоду радили на томе да се све странке и стране састану, да би се дошло до рјешења. Јако је важно да се након објављивања резултата, дјелује што брже и експедитивно, у складу са судским одлукама, на успостављању власти и рјешавању питања”, рекла је Кормакова новинарима у Сарајеву.


Она је истакла да је Амбасада САД дубоко посвећена изборном и демократском процесу у БиХ, те додала да су грађани БиХ јасно показали опредјељење за евроатлантске интеграције и институције, да би земља ишла напријед.

Кормакова је истакла да је веома важно да грађани БиХ изађу на бирачка мјеста и гласају, односно да бирају лидере који су фокусирани на рјешавању проблема у земљи, да би БиХ ишла напријед.

“Изборни дан је јако важан и ми смо забринути због вијести о разним изборним преварама и данас и у претходним седмицама и данима”, рекла је Кормакова.

Кормакова је истакла да је Амбасада САД послала много посматрачких тимова на бирачка мјеста широм БиХ, да би помогли да избори буду фер и поштени.

Она је још једном позвала грађане БиХ да изађу у што већем броју на изборе, те да пријаве општинским изборним комисијама уколико уоче неке неправилности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана