Korak bliže izmjenama ZKP-a

Ž. D.
Korak bliže izmjenama ZKP-a

Sarajevo - Delegat u Domu naroda Sredoje Nović (SNSD) potvrdio je juče za “Glas Srpske” da su na jučerašnjem sastanku nekoliko delegata sa predstavnicima međunarodne zajednice približeni stavovi o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

- Ostavili smo prostor u narednih deset do 15 dana da budu izvršene dodatne konsultacije i da tada konačno kažemo do kojeg rezultata smo došli - rekao je Nović.

Na stolu su bila tri prijedloga.

- Sva tri smo ravnopravno tretirali. Oni se razlikuju u dvije-tri ključne stvari i zbog toga smo mi iz Kluba Srba i predstavnici HDZ-a BiH intervenisali. Svi smo dovoljno odgovorni i značajno je da BiH dobije zakon o krivičnom postupku na osnovu presude Ustavnog suda BiH - rekao je Nović.

Sastanku su prisustvovali Dragutin Rodić iz DNS-a, Halid Genjac iz SDA i Bariša Čolak (HDZ BiH).

Čolak je za “Glas Srpske” rekao da vjeruje da će do kraja ovog mjeseca ili početkom narednog BiH dobiti zakon o krivičnom postupku.

- Mogli smo ovaj posao uraditi znatno ranije. Krivi su neki drugi, a ne mi u Domu naroda. Ovaj zakonski prijedlog je trebalo da prođe Savjet ministara BiH, ali predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić nije htio da ga uvrsti na sjednicu i sve je prebacio na Parlament. Nakon toga su uslijedile neprimjerene izjave i prozivanja - rekao je Čolak.

Otkrio je da su sastanku prisustvovali predstavnici OHR-a, američke ambasade i Evropske komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana