Конститутивна сједница Народне скупштине РС заказана за 19. новембар

ATV
Конститутивна сједница Народне скупштине РС заказана за 19. новембар

бањалука - Конститутивна сједница десетог сазива Народне скупштине Републике Српске биће одржана 19. новембра. За разлику од претходних конститутивних сједница, на овој ће заклетву положити новоизабрани члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Дан након заклетве у Бањалуци, у Сарајеву ће бити одржана инаугурација свих чланова Предсједништва - Додика, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића.

“Бираће се прво скупштинско руководство, односно верификација мандата, након тога ће заклетву положити новоизабрани предсједник Републике - госпођа Цвијановић, након тога ћу и ја положити заклетву, и онда сјести и отићи у Сарајево сутрадан, на инаугурацију”, истакао је бМилорад Додик, новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ.

Додик, који ће бити први предсједавајући Предсједништва БиХ, већ има планове за  прву сједницу тог тијела.

“Прва сједница Предсједништва, са моје стране биће приједлог - измјена Пословника о раду Предсједништва”, истакао је Додик.

Новоизабрана предсједница Српске очекује да ће након потврђивања званичних резултата, све ићи глатко, од конститутивне сједнице до формирања нове Владе, што очекује до краја године.

“С обзиром да ми имамо одређене ставове, услиједиће веома брзо, чим се заврше све процедуралне ставке, ићи ће се и са званичним именовањем мандатара, да би он имао довољно времена да обави све потребне консултације и са политичким партијама, али и да представи свој програм рада нашим социјалним партнерима, како смо ми то увијек радили”, истакла је Жељка Цвијановић, новоизабрани предсједник Републике Српске.

Осим заклетви које полажу изабрани функционери, према скупштинском пословнику, на конститутивној сједници се потврђују посланички мандати, бира се руководство Народне скупштине, као и предсједници и чланови скупштинских комисија и одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана