Комшић: Активности Хрватске залазе у негирање суверенитета БиХ

Срна
Комшић: Активности Хрватске залазе у негирање суверенитета БиХ

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа Жељко Комшић прокоментарисао је посљедња дешавања на политичкој релацији између Хрватске и БиХ, те казао да "ово што Хрватска ради није добро".

"Добросусједски односи између БиХ и Хрватске, требају бити темељени на међусобном уважавању и повјерењу, након чега се могу отворити сва питања о којима као сусједи требамо разговарати. Међутим, ово што ради Хрватска према Босни и Херцеговини није добро, таква активност поништава међусобно повјерење и дубоко залази у негирање суверенитета Босне и Херцеговине, кроз негирање њене суверене власти изабране на изборима", рекао је за "Н1" члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Подсјетимо, након заједничког писма тројице бивших високих представника у БиХ поводом уплитања Хрватске у унутрашње односе у БИХ, услиједиле су бројне реакције.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић као и Министарство вањских и европских послова РХ реаговало је саопштивши казавши да Хрватска не може одустати од "проблема свог народа" у свакој земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана