Komisija Doma naroda ocjenjuje rad Igora Crnatka

ATV
Komisija Doma naroda ocjenjuje rad Igora Crnatka

Banjaluka - Sutra ocjenjujemo ugled BiH u svijetu i efekte putovanja ministra Igora Crnatka poručuju iz privremene istražne komisije Doma naroda bh parlamenta.

 Sutra bi trebalo da objave zaključke, a Crnadak najavljuje da će im već prekosutra odgovoriti sa piste sarajevskog aerodroma. Čim sleti sa službenog puta u Kataru, Igor Crnadak održaće pres konferenciju i odgovoriti na optužbe predsjednice Vlade, ali i predsjednika istražne komisije.

 

"Nakon raznih opstrukcija od pojedinih članova i svega ostalog ideja je bila da se pokušaju usaglasiti nekakvi zaključci koji bi bili pozitivni po ministarstvo vanjskih poslova. Međutim ja ne vidim te neke mogućnosti.U mandatu ovoga ministra mi smo i službeno postali najbjednija zemlja u Evropi”, kaže delegat u Domu naroda BiH, Mario Karamatić.

Ranije je u Parlamentu BiH bilo inicijativa da poslanici raspravljaju o radu ministra spoljnih poslova Igora Crnadka, s posebnim naglaskom na njegova česta i, kako su navodili, nimalo jeftina putovanja.Za deset mjeseci rada, istražna komisija je održala tri sjednice. I dok u SNSD-u očekuju da komisija osudi djelovanje ministra inostranih poslova, u SDS-u brane Igora Crnatka. Aleksandra Pandurević kaže da iza hajke na njega stoji predsjednica Vlade Republike Srpske.

"Ministar Crnadak je odličan ministar koji je mnogo uradio na promociji Republike Sprske. Gospođa Cvijanović je očito toliko frustrirana jer niti je uspjela da bude član Predsjedništva niti je uspjela da bude ministar inostranih poslova što je željela tako da je počela da se bavi jeftinim seoskim tračarajem” kaže poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Aleksandra Pandurević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana