Комисија Дома народа оцјењује рад Игора Црнатка

ATV
Комисија Дома народа оцјењује рад Игора Црнатка

Бањалука - Сутра оцјењујемо углед БиХ у свијету и ефекте путовања министра Игора Црнатка поручују из привремене истражне комисије Дома народа бх парламента.

 Сутра би требало да објаве закључке, а Црнадак најављује да ће им већ прекосутра одговорити са писте сарајевског аеродрома. Чим слети са службеног пута у Катару, Игор Црнадак одржаће прес конференцију и одговорити на оптужбе предсједнице Владе, али и предсједника истражне комисије.

 

"Након разних опструкција од појединих чланова и свега осталог идеја је била да се покушају усагласити некакви закључци који би били позитивни по министарство вањских послова. Међутим ја не видим те неке могућности.У мандату овога министра ми смо и службено постали најбједнија земља у Европи”, каже делегат у Дому народа БиХ, Марио Караматић.

Раније је у Парламенту БиХ било иницијатива да посланици расправљају о раду министра спољних послова Игора Црнадка, с посебним нагласком на његова честа и, како су наводили, нимало јефтина путовања.За десет мјесеци рада, истражна комисија је одржала три сједнице. И док у СНСД-у очекују да комисија осуди дјеловање министра иностраних послова, у СДС-у бране Игора Црнатка. Александра Пандуревић каже да иза хајке на њега стоји предсједница Владе Републике Српске.

"Министар Црнадак је одличан министар који је много урадио на промоцији Републике Спрске. Госпођа Цвијановић је очито толико фрустрирана јер нити је успјела да буде члан Предсједништва нити је успјела да буде министар иностраних послова што је жељела тако да је почела да се бави јефтиним сеоским трачарајем” каже посланик СДС-а у Представничком дому Парламента БиХ, Александра Пандуревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана