Које бањалучке улице ће сутра бити затворене због доласка Лаврова

nezavisne.com
Које бањалучке улице ће сутра бити затворене због доласка Лаврова

Бањалука - Због доласка Сергеја Лаврова, министра спољних послова Русије, сутра ће бити забрањено кретање у бројним улицама на подручју Бањалуке.

Како сазнају “Независне”, биће забрањено кретање возилима, те ограничено кретање других учесника у саобраћају укључујући бициклисте и пјешаке, на траси кретања делегације, односно на путном правцу од Међународног аеродрома Бањалука у Маховљанима до самог града од 14 до 16 часова, као и од 18 до 19.30 часова.

Како сазнају “Независне”, забрана ће на снази бити и у улицама Гундулићева, Олимпијских побједника и у дијелу Улице краља Петра првог Карађорђевића за вријеме активности Лаврова. Обуставе на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа биће периодичне у временском периоду од 11.30 до 14 часова.

ДРОНОВИ: У МУП-у РС нам је потврђено да ће полицајци предузети мјере првог (највишег) степена безбједности на територији градова Источно Сарајево и Бањалука како би ова посјета протекла у најбољем реду.

Такође сутра, биће забрањен превоз експлозивних материја, као и саобраћај за теретна возила укупне носивости веће од 7,5 тона на подручју Бањалуке,  те општина Лакташи, Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

На подручју Бањалуке и Источног Сарајева, као и на траси кретања делегације, забрањена је употреба дронова.

НАРЕДБЕ: Представници медија и сви грађани су дужни да поштују наредбе полицајаца на терену.

Истог дана, биће забрањен рад одређених угоститељских и других објеката на подручју градова Бањалука и Источно Сарајево, као и општине Лакташи.

Полицајци ће данас од 15 часова и сутра, док за тим постоји потреба, прегледати станове, пословне просторе и друге објекте близу темеља српско - руског храма у Бањалуци. Грађани су замољени за разумијевање и сарадњу.

Грађани ће на локацију темеља српско - руског храма моћи ући из Гундулићеве улице, из правца Алеје светог Саве као и Олимпијских побједника до 15 часова, а након тога искључиво пјешачком зоном из правца насеља Борик.

ПРЕГЛЕДИ: С обзиром да ће бити и прегледи на улазима, грађанима се савјетује да не носе руксаке и торбе, те да обавезно понесу идентификациони документ.

Апелује се на све грађане да се придржавају упутстава МУП-а РС и других институција које учествују у организацији посјете министра спољних послова Русије.

Грађанима се савјетује и да избјегавају отварање прозора, изласке на балконе, кровове зграда и слично дуж трасе кретања, као и на мјестима из протокола за вријеме боравка делегације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана