Код миграната пронађена пушка, четири пиштоља и пригушивачи

ATV
Код миграната пронађена пушка, четири пиштоља и пригушивачи

Велику количину наоружања кантонална полиција Сарајева нашла је код двојице миграната. Када су од сумњивих лица затражили документа, они су покушали да побјегну, али су их полицајци убрзо стигли. Код ухапшених су нађена документа која су доказ да се ради о држављанима Сирије и Алжира, а претресом станова на адресама на којима су пријављени нађено је наоружање.

“Да, извршено је више увиђаја, на више локација на подручју општине Центар и Стари град, приликом којих је пронађена једна пушка, четири пиштоља, пригушивач и преко сто метака различитог калибра. О свему је обавјештен тужилац кантоналног Тужилаштва Сарајево и Служба за послове са странцима,” рекао је Сувада Кулдија, портпарол МУП-а Кантона Сарајево.

У Служби за послове са странцима БиХ данас нису хтјели да дају изјаве, а министар безбједности Драган Мектић, на наше позиве није одговарао. Кантонална полиција и данас је патролирала улицама у којима је јуче била потјера.

Филмска потјера за наоружаним мигрантима одвијала се код хотела “Холдеј” која се налази преко пута зграде Парламента БиХ.”

Већ годину упозоравамо на безбједносне ризике које са собом носе мигранти, каже директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум. Због дешавања у Сарајеву, у Српској је бити појачана контрола.

“Треба дићи степен опреза и безбједности на виши ниво, када је у питању мигранска криза, јер сама чињеница да се код појединих миграната налази и оружје говори о тој озбиљности и тој комлексној ситуацији када је у питању мигранска криза,” рекао је Ћулум.

У Парламенту БиХ мало ко и обраћа пажњу на опасност коју са собом носи мигрантска криза. Сташа Кошарац, шеф Клуба СНСД-а ПД ПС БиХ, тврди да су наоружани мигранти резултат, како каже, неспособности владајућих партнера на нивоу БиХ који су дозволили да се мигранти слободно крећу.  

“Да вршљају по свим градовима БиХ, и оно што јесте дефинитивно забрињава чињеница да међу њима постоје наоружани људи који дефинитивно јесу безбједносна пријетња за све нас у БиХ, а оно што је потпуно видљиво да заједнички ниво ништа није урадио. Кључну одговорност сноси Мектић и та коалиција СДС-а и СДА,” рекао је Кошарац.

Историограф Радован Калабић, гостујући у емисији “Ћирилица”, рекао је да је захваљујући одлучном ставу  предсједника Републике Српске, Српска остала заштићена. У противном имали би кампове.

“Захваљујући једном одлучном ставу предсједника Милорада Додика није тај талас улетио у саму Републику Српску, а кад би се питале ове структуре у Сарајеву, већ би ми имали кампове у Српске,” каже Калабић.

Мигранти се и данас шетају улицама Сарајева. Сиријац и Алжирац који су јуче ухапшени са оружјем биће предати кантоналном Тужилаштву у Сарајеву, потврђено је АТВ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана