Кецмановић: Наоружавају се само Бошњаци, а цијеви уперене на комшије

Срна
Кецмановић: Наоружавају се само Бошњаци, а цијеви уперене на комшије

Београд - Универзитетски професор Ненад Кецмановић сматра да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић невјешто сакрива да намјенска индустрија БиХ, која је углавном и лоцирана у Федерацији БиХ /ФБиХ/, наоружава само муслимане /Бошњаке/ и да су “цијеви уперене на комшије”.

Кецмановић оцјењује да је у Изетбеговићевој изјави да БиХ нема пара да може пратити модернизацију оружаних снага Србије и Хрватске, али да је намјенска индустрија БиХ већ таква да се “никад више не може десити 1992. година” спорно, прије свега, то што Изетбеговић прави поређење у наоружавању са Србијом и Хрватском, као да му са обје стране пријети опасност, па га брине неравнотежа снага.

“Србија је у жПартнерству за мирж, као и БиХ, Хрватска - чак чланица НАТО-а који је, је лж да, искључиво одбрамбени војни савез, те Бакир чезне за БиХ у алијанси. Елем, могао би да рачуна да ће и један и други сусјед да брани БиХ, тим више што у њој имају бројне сународнике. Изетбеговић јуниор, напротив, на Дрини и Уни види бар потенцијалне непријатеље”, наводи Кецмановић за “Политику”.

Кецмановић каже и да Бакир, као успут, помиње да је оружје намијењено “патриотима БиХ”.

“Који су му сад па ти? Његов бабо Алија се ж92, уз помоћ западне дипломатије и глобалних медија представљао као жпредсједник свих Босанаца и Херцеговацаж и истовремено командовао једном од три војске које су се крваво тукле на стотињак метара око њега, а широм БиХ. Сада Алијин син понавља причу од прије 25 година о жпатриотима БиХж на коју се више безмало нико не прима ни споља, нити изнутра. Данас је барам свима јасно да постоје патриоте Републике Српске, патриоте жХерцег Боснеж, а да су патриоте БиХ практично искључиво Бошњаци”, наглашава Кецмановић.

Према његовим ријечима, ни Република Српска, нити “Херцег Босна” не показују ама баш никакве претензије на бошњачке кантоне, док Бошњаци не крију да цијелу БиХ виде као своју.

“Елем, цијеви су уперене на комшије и Бакир се још љути што у Бањалуци и у Мостару немају разумијевања. Бакирова наивна обмана није безазлена. Ако се наоружавање Бошњака повеже са ранијим фалсификатом потписа, по којем су Бошњаци прешли 50 одсто, те најновијом опасном тезом Мухамеда Филиповића, коју већ понављају Јасмин Агић, Сенадин Лавић и други да је жконститутивност Срба и Хрвата у БиХ-глупостж онда... Таква политика старог Изетбеговића већ је једном изазвала грађански рат у БиХ”, указао Кецмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана