Караматић: ХВО се у Средњој Босни борио против ИСИЛ-а

klix.ba
Караматић: ХВО се у Средњој Босни борио против ИСИЛ-а

Задар - Предсједник ХСС-а БиХ Марио Караматић говорио је јуче у Задру на јавној трибини "Дејтонска или грађанска БиХ: јучер, данас, сутра". Трибину је организовала Младеж Матице Хрватске у Задру и тамошњи Филозофски факултет, а организатор је кажу био позвао и Жељка Комшића, који се није одазвао.

Караматић је том приликом изрекао низ тврдњи у свом стилу, а у некима је и премашио властите стандарде. Рекао је да неће говорити превише о политичкој ситуацији у БиХ "јер би за то требало три дана".

"Државни парламент у БиХ је дводомни и све оно што прође кроз Заступнички дом, мора се одобрити у Дому народа. У Републици Српској постоји какав-такав повратак, док Хрвати с простора под контролом тзв. АРБиХ Хрвати одлазе и данас", казао је.

Караматић је устврдио да му је нејасан наратив који се појављује у Хрватској, а говори о томе да је сусрет Додика и Човића проблематичан, а није могао избјећи нити приповједања о ратним данима.

"ХВО се борио против ИСИЛ-а у Средњој Босни. Био је то одред Ел Муџахид, они су углавном ратовали с голоруким народом, а ХВО их је помео гдје је год могао и ја сам поносан на то", рекао је Караматић.

На трибини су још говорили професор Младен Анчић и политички активиста и студент Маријан Кнезовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана