Изетбеговић: Због ХДЗ-а пропуштена прилика за привремено рјешење

Срна
Изетбеговић: Због ХДЗ-а пропуштена прилика за привремено рјешење

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић истакао је данас током састанка са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком да је постојала спремност да се прихвати привремено рјешење представника међународне заједнице за измјене Изборног закона БиХ, али да је, након одбијања ХДЗ-а, та прилика пропуштена.

Изетбеговић је рекао да је због тога блок странака у Парламенту ФБиХ био принуђен да креира рјешење којим ће се превазићи криза у имплементацији изборних резултата и формирању власти у Федерацији БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да понуђено рјешење за формирање Дома народа Парламента ФБиХ узима у обзир одлуку Уставног суда БиХ, али да не одступа од Устава ФБиХ, те да би требало да буде прихватљиво свима.

Током сусрета, размијењена су мишљења о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, с посебним акцентом на наставак реформских процеса и измјене изборног законодавства.

Вигемарк је информисао Изетбеговића о Извјештају Заједничке комисије за локалне власти, који је финансирала ЕУ, а у којем је анализирано функционисање локалних власти у БиХ и дате препоруке о корацима које је потребно предузети за приближавање европским стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана